سخنرانی آیت ا...سید رحیم توکل درهمایش بصیرت و اخلاق امروز خیلی زیبا بود، متاسفانه کم به علت گرمی مکان؛ اما مفید.یه نکته هایی از اونو برداشتم که تو این پست برا دوستایی که نتونستن برن و ندیدن میذارم:
اولین ایست بازرسی ای که بعد از مرگ قراراست از آن رد شویم طبق روایات امانـــت و رحـــم است و دومی نماز و سومی حق الناس ،بحث ایشون در مورد امانت الهی بود. این که اصلا امانت چیست و امانتدار کیست و برعهده که گذاشته شده است.
انسان فقیر محض است هر آن چه ما داریم از حیات گرفته تا آن چه که در دست داریم عنایت خداوند است به ما پس اموال و دارایی ما چون مال ما نیست و مالک آن خداوند است پس در دست ما به امانت گذاشته شده و همه ی ما در این امانات الهی یا امین هستیم نسبت به آن ها و یا خائن.
خداوند در کنار اماناتی که به ما داده قید و شرطی را برای ما گذاشته که اگر در استفاده از آن امانات به آن ها عمل کنیم امین هستیم و گرنه خائن.
مثلا او به ما چشم داده که کجا را ببینیم اگر تنها آن را ببینیم که او اجازه داده در امانت چشم امین بوده ایم. برخورد ما با افراد امین و خائن یکسان نیست برخورد خداوند هم یکسان نخواهد بود.
القلب حرم ا... . جان و روح ما ، دل ما حریم الهی است. فلا تسکن حرم ا... غیرا... .اگر در دل خدا و آن چه خداوند فرموده را جای دهیم امین بوده ایم جمع خدا و غیر او هم امکان ندارد چراکه جمع نور و ظلمت امکان پذیر نیست ممکن نیست جایی هم ظلمت باشد و هم نور.دل تنها یک صاحب می خواهد اگرخدا در این دل وارد شد ؛می شود عرش الهی القلب المؤمن عرش الرحمن .
نگفته قلب انسان یا قلب مسلمان حریم الهی است گفته قلب مومن.حال ببینیم اثر این عرش الهی شدن چیست؟ اینکه اگر دستی به سوی خداوند بلند کندخالی بر نمی گردد و خواسته اش اجابت می شود.(اشاره به خاطره جوان زیر بیست سالی در جبهه که بخاطر محدود شدن دید دشمن در عملیاتی از خداوند درخواست ابر می کند و اجابت می شود. این جوان با خدا در این چند سال به سن بلوغ رسیدنش چه کرده که خداوند چنین خواسته اش را می پذیرد؟)
جواب این است خدا می گوید آن چه من به او گفتم گفت چشم پس آن چه او به من بگوید می گویم چشم. یادمان باشد گناه به کسی رحم نمی کند گناه مثل دندان درد نیست که تااندکی به دندانمان آسیب زد درد کند و متوجه خرابی اش شویم.
ثُمَّ کَانَ عَاقِبَةَ الَّذِینَ أَسَآئُواْ السُّوأَى أَن کَذَّبُواْ بَِایَاتِ اللَّهِ وَ کَانُواْ بِهَا یَسْتَهْزِءُونَ روم 10
(سپس عاقبت کسانى که کارهاى بد مرتکب شدند، این شد که آیات خدا را تکذیب کردند و همواره آن را به مسخره مى گرفتند.
پیامها:
1- تکذیب کنندگان و مسخره کنندگان، هیچ بهره اى از کارشان جز عذاب سوء ندارند. «ثمّ کان عاقبة الّذین اساؤُ السُّوآى - کذّبوا - یستهزؤُن»
2- سقوط انسان، مراحلى دارد: ابتدا گناه، «اساؤُ السُّوآى» سپس تکذیب، «کذّبوا» و آنگاه استهزا. «یستهزؤون»)
در امنیتی که با خون جوانانمان بدست آمده آیا انصاف است گناه کنیم؛ بی حجاب باشیم؛ چه سری در این چادر سیاه نهفته که دشمن از آن وحشت دارد.
إنا عرضنا الأمانة على السماوات والأرض والجبال فأبین أن یحملنها وأشفقن منها وحملها الإنسان إنه کان ظلوما جهولا .احزاب 72
ما امانت (ولایت الهى تکلیف تعهد) را بر آسمانها و زمین و کوهها عرضه داشتیم ولى آنها از حمل آن خوددارى کردند و از آن هراس داشتند اما انسان این بار را بر دوش کشید او بسیار ظالم و جاهل بود (قدر این مقام عظیم را نشاخت و به خود ستم کرد).
این چه امانتے بود که انسان آن را پذیرفت و آسمانها از پذیرفتنش سرباز زدند؟ امیرالمومنین علے علیه السلام موقع نماز مثل مار گزیده به خود می پیچید علتش را پرسیدند فرمود: زمان ادای امانت الهی فرارسیده است.قرآن، رهبر و انقلاب، شهدا همه ی این ها امانت الهی اند. همسر امانت الهی است در دست تو و خداوند ایمان زن و فرزند را بدست شوهر داده که باید از ان مراقبت کنند.
ایشون در انتهای سخنانشون آذرشهر رو دارالمومنین آذربایجان خواندند و گفتند که حتما در چنین شهری نباید سفره کفر(ماهواره) بر خانه ها پهن باشد.